GUDSTJÄNST I HJÄRTAT AV STOCKHOLM

Varje söndag kl 16.00 firar vi gudstjänst i S:ta Clara kyrka - en fantastisk kyrka i hjärtat av Stockholm med ett torn som sträcker sig högt över stadens alla hus. Du tar dig smidigt till kyrkan med kollektivtrafik till t-banestationen T-Centralen eller pendelstationen Stockholm City.


VÅRENS predikoserie: Missio Dei

Under våren lever vi med predikoserien Missio Dei på våra gudstjänster. 

Missio Dei är de latinska orden för ”Guds mission”. Gud är missionär - Han är den som tog initiativet. Gud kom till oss och flyttade in i kvarteret där vi bor. Gud Fadern sände Sonen till världen och de tillsammans sänder Anden till kyrkan - och kyrkan till världen.

Vid utvalda söndagar kommer goda vänner till oss på besök för att predika.

Håll utkik i våra sociala medier för mer info om gästpredikanter.

Missio Dei kyrkan - Predikoserie Missio Dei.jpg

VI ÄLSKAR SÖNDAGAR

Varför firar vi gudstjänst? Vi ser gudstjänsten som en viktig veckorytm. En mötesplats mellan himmel och jord, där Gud återigen blir huvudpersonen, med Himlens goda nyheter om Jesus Kristus i centrum. 

Vi firar gudstjänst i vår färgstarka samtid med en tydlig smak av historien, där både gammalt och nytt skapar helhet. En karismatisk gudstjänst med folknära liturgi och kultur med en tydlig atmosfär av tro och möjlighetstänkande. Här förväntar vi oss Guds närvaro bland oss, där människor får möta Honom och smaka på Himlen. En plats där människor kan bli helade, får ta emot ny frihet, förlåtelse och upprättelse. 

Vi marineras dagligen i stadsbrus och nya värdegrunder. Staden formar de vi är. Därför samlas vi med en längtan att gudstjänsten får forma oss. Vi kalibrerar oss med Far, i vår tillbedjan till Honom. De dagar vi tappar lusten, vi tvivlar och känner oss ensamma, försöker vi komma ändå. Sann styrka är att sträcka ut sin hand och säga hjälp. Till Gud, och till en medmänniska.


VAD HÄNDER PÅ EN GUDSTJÄNST?

Vi älskar våra söndagar. En mötesplats mellan himmel och jord, där vi för en stund får utrymme att inte bara fokusera på oss själva. Gud får återigen bli huvudpersonen. Vi firar gudstjänst i vår färgstarka samtid med en tydlig smak av historien, där både gammalt och nytt skapar helhet. Predikan och nattvard liksom trosbekännelsen, lovsång och förbön är givna element. Under våra gudstjänster träffas barnen för sin gudstjänst. Läs mer under Kids. 

Stanna gärna kvar efter gudstjänsten för fika och samtal över en god kopp kaffe, något sött och frukt. 

FÖR VEM HAR VI GUDSTJÄNST?

Alla är välkomna som vill utforska och upptäcka den kristna tron. Tillsammans får vi söndag efter söndag ta del av de goda nyheterna – Guds berättelse om skapelsen, fallet, räddningen och upprättelsen.

Vi ser inte gudstjänsten främst för medlemmen eller sökaren utan för oss alla, syndare i smått som stort.  Vi sitter alla i samma båt i behov av Guds godhet och engagemang, vare sig vi längtar efter att släcka en nyupptäckt inre törst för första gången, eller efter 70 års vandring med Gud. 

Oavsett bakgrund, kön eller etnicitet enas vi på en plats som inte längre kretsar kring oss. En helig mötesplats avskild för människan och Gud.

PODCAST

Lyssna gärna på predikan från våra gudstjänster. Prenumerera i Apples podcast-app genom att klicka här. Du kan också söka efter Missio Dei kyrkan i de flesta podcast-apparna på både iPhone och Android, eller kopiera och prenumerera på http://podcast.missiodei.se/feed.xml

Missio Dei kyrkan - Profilbild.jpg