COMMUNITY

DELA VARDAG och fest

Det sägs att glädjen blir dubbel och sorgen halv, när man delar livet med andra. Kristendom är inget privatprojekt. Den kommer till sin rätt när man delar den med fler. Det gör vi i vardagen med varandra även när tiden inte räcker till, för att själva räcka till. Här gör också en medmänniskas hjälp med flytten, barnvakt eller logistik all skillnad, liksom en enkel tisdagsfika tillsammans. 

Även om veckan också består av dagar i gråskalor, tror vi på att skapa tillfällen att fira. Ett nytt jobb, en ny månad, nya vänner - och det måste inte vara glam och glim varenda gång. Ett dinner party med en röd samtalstråd och upplyftande tal är några av våra favoriter. Helg som vardag. Vi tror helt enkelt att livet får mer guldkant när det delas med andra. 


ÄLSKA KVARTERET

Vi tror att livet vi lever gör skillnad. När Jesus kom till världen blev han kött och blod. Han flyttade in i kvarteret där vi bor (eng The Message) och blev som en av oss. Inkarnationen. Genom att gå i hans fotspår i vår egen vardag gör vi skillnad. Därför uppmuntrar vi varandra att älska vårt grannskap och “leva där vi bor”. För studenten blir det ofta universitetet, för barnfamiljen bostadskvarteret, medan för andra bland arbetskamraterna.

Vi vill beröra hela storstockholm och ser kraften i att beröras människa till människa. Goda barmhärtighetshandlingar och varm medmänsklighet. Från Stureplan till Södermalm. Från Sollentuna till Södertälje.


CONNECTS

Det kristna livet upplevs, praktiseras och utvecklas i gemenskap med andra. Det är heller aldrig tänkt att kretsa endast kring en söndag – det är mitt i vardagen vi ofta behöver ett extra skratt, förbön och samtal som ger riktning och näring. Våra connects möts oftast en vardagkväll i veckan på en AW i city eller i skön hemmamiljö. Här stöter och blöter vi våra funderingar, utmaningar och glädjeämnen. Vissa medan vi tränar tillsammans, andra kring matbordet över en god vardagsmiddag.  

Nedan hittar du vilka connects som just nu finns tillgängliga. Ta gärna kontakt med en av våra connectledare. Vi strävar efter att alla ska hitta en passande connect – hittar du inte en i nuläget, kan du sätta upp dig på väntelistan, då nya connects formas efter hand.

Young professionals - Kvinnor.jpg

NÄR Tisdagkvällar

VAR I hemmamiljö eller city

KONTAKT Moa Agnebrink agnebrinkmoa@gmail.com

Middag med samtal - Kvinnor.jpg

NÄR Tisdagkvällar

VAR I hemmamiljö eller city

KONTAKT Maria Pekár maria@missiodei.se

Samtal och happening - Män.jpg

NÄR Onsdagkvällar med viss rörlighet

VAR I hemmamiljö eller city

KONTAKT Emanuel Dahlqvist emanuel.dahlqvist@gmail.com

Familjer med småbarn.jpg

NÄR Tisdagkvällar

VAR I hemmamiljö v 1 män, v 2 kvinnor, v 3 hela familjen

KONTAKT Lisa Bergström bergstrom.lisa83@gmail.com

Middag med samtal - Män.jpg

NÄR Torsdagkvällar

VAR I hemmamiljö eller city

KONTAKT Linus Pekár linuspekar@hotmail.com


Hittar dU ingen connect HÄR OVAN som passar dig?

Sätt upp dig på väntelistan genom att kontakta oss på info@missiodei.se


Linnéa Hälsa&Fitness redigerad.jpg

MIN COnnect - EN VIKTIG DEL AV VARDAGEN

"Att vara connectledare är ett uppdrag jag tar på stort allvar och jag känner tacksamhet att just jag har fått bli ledare. Tänk att jag får ha ett lite extra andligt ansvar över de fantastiska tjejer som just nu finns i gruppen, och få dela livets upp- och nedgångar med dem. Det är helt fantastiskt!

Jag upplever att vi alla ser vår connect som en väldigt viktig del av vardagen och att alla prioriterar vår tid. Tillsammans hjälper vi varandra att växa. Vi är väldigt olika som personer, och kanske är det därför vi fått se ett så vackert samspel växa fram, där vi släpper fram varandra och får alla använda och träna oss i våra unika gåvor. Vi delar varandras tvivel och gläds åt varandras framgångar, vi uppmuntrar varandra men har också den närhet som krävs för att våga lyfta sådant som kan vara obekvämt. Tisdagkvällarna är megaviktiga i mitt liv och jag är villig att offra många andra roliga tillställningar för en stund med min connect."

Linnéa Kiland - tidigare connectledare